emad seinal.

Kõlab nagu klišee, aga mis ma saan parata - aeg tõesti lendab! Pühapäevasel emadepäeval olen juba kolmandat aastat uues rollis. Mul on hea meel, et mu ümber on (esi)emasid, kellele alt üles vaatan ning kellelt vajadusel alati tuge saan, kelle moodi soovin nii mitmeski asjas ise emana olla. Sellistel tähtpäevadel on aga tore mõelda tagasi ka nendele, keda enam meie seas pole, keda me võib-olla ise pole kunagi kohanud, kuid kes meie kujutluses on omandanud täiesti elava pildi kuuldud juttude näol.


Kuigi mul ikka on veel see vaikefaas siin toimetamise asemel, siis mõtlesin ometigi tulla ja pakkuda teilegi välja ühe idee, millega pühapäeva täiendada. Mulle on nimelt alati pakkunud huvi elukäigud, vanad fotod, nimelood ja kõik muu selline. Seepärast otsisin välja ülesvõtted enda pereliikmete esiemadest, juurde ka kõikide nimed. Mis nendega siis edasi teha?


Mängulisemad saavad omavahel seostada nimesid ja pilte või kõrvutada fotodel olevaid esiemasid põlvkondade ja liinide põhjal. Pole uudis, et meil on tähtpäevadel veidi suurem hulk inimesi koos. See aga pakub lisapõnevust, sest seintele saab lisada pilte, mida kindlasti kõik näinud pole. Nii on enda esiemade tuvastamine sedavõrd põnevam. Aga mis kõige tähtsam - sellised seinakaunistused tekitavad kindlasti kõneainet ning loodetavasti võib kuulda mälestusi, mis seni on teadmata olnud. Mina proovisin leida võimalusel veel pilte, kus pealolijad on kas lapseootel, värsked emad, vanaemad või abikaasad. Nii ehk tekib juurde just päevakohaseid lugusid, mida endaga kaasas kanda ning oma lastelegi edasi rääkida.


Südantsoojendavat ja luguderohket saabuvat emadepäeva!

Kommentaarid

  1. Väga vinge idee! :)Kiitused lähvad ka kõikidele toredatele mõtetele, ja ma loodan, et sul blogiauhindadel ka hästi läheb!

    -Õnne
    onnepaulus.blogspot.com

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Õnne! Palju olulisem auhindadest on aga see, et sina ja teised siin aeg-ajalt mõne sõna sekka ütlevad. :)

      Kustuta
  2. Sinu ind esivanemate kohta uurida ja seejuures sellekohaseid tänapäevaseid ja põnevaid mänge luua on ju lausa kadestamisväärne! Nii tore-tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No aga vaata vaid neid nägusid ja nimesid - need ei tohi ju jääda kuskile albumisse või kasti tolmu koguma ja luituma! :)

      Kustuta
  3. Andsin sulle ühe magusa hääle, sest sa oled igast nurgast parim ja soe ja armas! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Jaanika, nii soojade sõnade eest! :)

      Kustuta
  4. Väga äge mõte! Hea põhjus vanu pilte vaadata jalugusid rääkida, nii kaua, kuni on mäletajaid. Teen julge pakkumise, et osad esiemad on hiidlased?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehee, tegelikult osad neist saarlased. Ja no siis veel umbes kümnest erinevast kihelkonnast, aga mitte Hiiumaalt :)
      Aitäh ka muidugi!

      Kustuta

Postita kommentaar