tee ise: magnetpildid

Mis saaks olla jõuludel veel parem kink kui meenutus möödunud erilisest ja ilusast hetkest!? Kuna ma pole eriline galeriiseina austaja, siis loomulikult ei piirdu ma ainult fotode raamimisega. Lugesin nädalajagu tagasi kellegi kommentaari sotsiaalmeedias, et mida teha külmkapimagnetitega. Õige lahendusena pakuti välja, et need tuleks pakkida kokku ja peita sahtlisse. Kuigi ka mulle meeldib mõte tühjast külmkapiuksest, siis lapsega elades on see parim pind ajutiste ja vähem ajutiste kunstitaieste, aga ka sünnipäevakutsete, meelespeade ja muu sellise ülesriputamiseks. Niisiis, kui tahaksid kellegi magnetikogu külmikul täiendada, pista kingikotti keraamiliste suveniiride ja asukohavaadete asemel hoopis midagi kõnekamat. Ja kutsugem seda külmkapi-Instagramiks!



Vaja läheb: magnetpaberit, joonlauda, kääre või nuga, fotosid või väljaprinte, PVA-liimi, pintslit

Kuidas teha?

1. Lõika fotod ja magnetpaber ruudukujulisteks tükkideks. Need võivad olla ühesuurused või võid jätta magneti veidi suurema, et pildi ümber tekiks raam.

2. Kanna foto tagusele õhuke kiht liimi ja kleebi magnetile. Lase kuivada. Võid katta foto pealt vee ja liimi seguga – see annab viimistletuma ilme.




Magnetpiltide meisterdamise õpetus ilmus 2019. aasta septembri Nipiraamatus.

Kommentaarid