kolmapäevane neljapäev.

Kolmapäeval toimunud toiduklubi mõte tuli nii äkki, et retseptid pidid saama enda leiutatud ja varem kokkulepitud südamekujulist vormi ei saanud kasutada. Erakordselt maitsvate toitudega õhtu oli aga sellegi poolest!

Köömnesed porgandid ja täidetud kanafilee apelsinikastmes

Täidetud kanafilee apelsinikastmes

600 g kanafileed
soola
pipart
200 g fetajuustu
3 apelsini
1 sl mett
1 tl kardemoni

Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika feta tükkideks, aseta kanafileedele ja keera need rulli (rullid võib kinnitada hambatikkudega). Pressi apelsinidest mahl ning lisa mesi ja kardemon. Pane kanarullid ahjunõusse, kalla üle apelsinikastmega ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Köömnesed porgandid
 
porgandeid
2 sl võid
8 sl mett
3 sl köömneid
 
Puhasta porgandid ja keeda neid 10-15 minutit, kuni nad pehmemaks muutuvad. Kurna porgandid, tõsta ahjuvormi, sega või ja meega, raputa peale köömned ning küpseta ahjus umbes 200 kraadi juures, kuni porgandid on küpsed.


Magustoiduks sai südamekujulise vormi puudumisel lõigatud noaga sobilikud tükid lehttaignast. Peale panime meega röstitud metsapähkleid (100 g purustatud pähkleid, 2 sl mett), moosi (nt Kairiti vanaema imemaitsvat õunamoosi või sügisel valminud ploomimoosi vaniljega) ning mustsõstraid. Niimoodi 10 minutit 200-kraadises ahjus ja ongi valmis lummav nauding piparmünditee kõrvale!

Kommentaarid

Postita kommentaar